http://kpp.mtp.pl/pl/


http://kongresszefowkuchni.pl/

Znamy 11 finalistę KPP 2017!

16-08-2017

Międzynarodowe Mistrzostwa w Podawaniu Baraniny zwyciężył Emil Klimas i Dawid Feist z Restauracji Cucina w Poznaniu.

W sobotę, 12 sierpnia odbył się ostatni z konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski – Międzynarodowe Mistrzostwa w Podawaniu Baraniny.

W konkursie udział wzięło 6 drużyn. Ekipy miały dwa zadania. Pierwszym z nich było przygotowanie dania, w którym składnikami obowiązkowymi były comber z polskiej jagnięcy z kością lub bez kości, kasza jaglana, rabarbar, kurki (pieprznik jadalny) oraz Olej z esencją masła „Kruszwica”. W konkursowym deserze – konkurencja druga - musiały zostać natomiast użyte ser owczy; bryndza, bundz, oscypek z obowiązkowym dodatkiem likieru czekoladowego firmy „Chopin”.

Zwycięstwo w konkursie, a zarazem nominację do Kulinarnego Pucharu Polski wywalczyli:

Emil Klimas i Dawid Feist z Restauracji Cucina.

 

Na kolejnych miejscach uplasowali się:


II miejsce: Michał Kozłowski i Bartosz Fabiś z Restauracja Nifty No.20
III miejsce: Dawid Zagrzywiec i Piotr Gipsiak z Coutyard by Marriott.

Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również
na nasz kanał filmowy na Youtube.

Dodaj komentarz:




Komentarze:



 

 

Partnerzy

  • Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
  • Pomorska Akademia Kulinarna
  • Czas na gęsine
  • Hotel Słoneczny Młyn
  • Gastroexpo
  • Zsgh
  • Ogólnopolski Festiwal Zalewajki
  • Targi EkoStyl
  • ProGastro
  • Doceń Polskie
  • PolagraGastro
  • World Hotel
  • Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®
  • Ogólnopolski Cech Rzeźników-Wędliniarzy-Kucharzy
  • Warsaw Gastro Show
  • Mazury Horeca
  • eurogastro
  • World food warsaw
  • Foodexpo
  • kongres
  • POLAND 100 BEST RESTAURANTS 2017